duminică, 24 iulie 2011

PFA (Act de reconstituire)

Ţinând cont de anumite dificultăţi în sesizarea caracterului evenimenţial, contextualizator şi persistent al unor accidente din perimetrul vieţii socio-economice,
Eu, fumător de pe cuprinsul ţării, prin delegaţii întrezăriţi
Am hotărât să constitui PARTIDUL FUMULUI ALBASTRU care să activeze pentru ocrotirea, promovarea şi propăşirea mediului ambiant şi a echilibrului ecologic,
Având următoarele scopuri, raţiuni, cerinţe, fumuri:
1.Menţinerea şi/sau reintroducerea în circuitul ecologic (pe orice cale, dar evitându-se frontul atmosferic = nori + vânt) a ţigaretelor Snagov, Cişmigiu, Mărăşeşti, Bucegi, Carpaţi.
2.Restituirea demnităţii montane a ultimelor trei mărci pe considerentul că reprezintă nişte cote ale munţilor, iar  nu nişte expediente.
3.Întoarcerea la sine -prin rotocoale- a unor activităţi sportive complexe precum: Start, Golf, Record, Top.
4.Reorganizarea unor cozi alimentare şi nealimentare de multe ori cu destinaţie vidă pentru cei din urmă care astfel se vor constitui în PFA.
5.Înlăturarea omuciderilor la urcarea şi coborârea din mijloacele de transport în comun prin asigurarea dreptului la coborâre, mai ales atunci când nu e necesar: cei care urcă îşi vor putea stinge ţigareta mai ales dacă mijlocul respectiv nu a a oprit în staţie.
6. Îmbunătăţirea calităţii fumului prin subţiere (facultativ).
7.Prezentul acord intră imediat în vigoare.
8.Pardon!
9.Ne puteţi telefona, desigur.
10. Nu ne telefonaţi.
11.Da, avem şi sediu.
12.Am vrea să înfiripăm o breaslă care să realizeze exponate pentru MUZEUL FUMULUI ALBASTRU care momentan conţine o gamă largă de piese tip Tomis, Doina, Unirea, Amiral. Cine nu se arată încrezător, nu întrezăreşte deschiderea.
13.Am dori prin asta să ne integrăm, dar să ne şi dezintegrăm social.
14.Obişnuiţi-vă cu ideea că scopul nostru este să fumăm atârnaţi de cer.

                                                                                            (martie 1990)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu