luni, 18 august 2014

SARAMURĂ URECHI DE SOMON FĂRĂ STRICARE SAU DIN GREŞELI SE-NVAŢĂ

În timp ce urechile (patru la număr) aşteaptă să se decongeleze într-un vas cu apă, decojiţi o roşie românească enormă de grădină şi trei megaroşii greceşti bine copate, cărnoase, zemoase şi scoateţi seminţele din doi ardei foarte graşi şi doi ardei Kapia foarte lungi. Toate acestea mărunţite răsurnaţi-le într-o oală cu apă clocotită şi lăsaţi-le apoi să fiarbă la foc mic, după ce aţi presărat sare, în timp ce într-o tigaie cu ulei de măsline căliţi bucăţile portocalii-rozalii de peşte. Şi tot în acest timp, cu viteză maximă curăţaţi două căpăţâni mari de usturoi şi zdrobiţi căţeii, iar pe o altă porţiune a mesei tocaţi mărunt mici legături de leuştean, mărar, pătrunjel, busuioc şi cimbru. După ce fiertura a dat de mai multe ori în clocot, adăugaţi verdeaţa tocată şi lasaţi-o la fiert preţ de un minut. Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi-l să dea un clocot, apoi închideţi focul.

Cel mai important este să răciţi rapid toată această fiertură într-un vas mai mare cu apă rece pe care o tot împrospătaţi şi să depozitaţi saramura astfel răcită în frigider. Altfel, în lipsa unor instrumente pentru selectarea câtorva bacterii (în timp ce saramura susură şi fermentează la numai câteva ore după preparare) în vederea creării unor anticorpi de luptă împotriva alterării acestui tip de mâncare – vor fi fost zadarnice toate tăieturile, înţepăturile, zgârieturile, petele, mirosurile menajere din palme şi tot aburul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu