În timp ce
urechile (patru la număr) aşteaptă să se decongeleze într-un vas cu apă,
decojiţi o roşie românească enormă de grădină şi trei megaroşii greceşti bine
copate, cărnoase, zemoase şi scoateţi seminţele din doi ardei foarte graşi şi
doi ardei Kapia foarte lungi. Toate acestea mărunţite răsurnaţi-le într-o oală
cu apă clocotită şi lăsaţi-le apoi să fiarbă la foc mic, după ce aţi presărat
sare, în timp ce într-o tigaie cu ulei de măsline căliţi bucăţile portocalii-rozalii
de peşte. Şi tot în acest timp, cu viteză maximă curăţaţi două căpăţâni mari de
usturoi şi zdrobiţi căţeii, iar pe o altă porţiune a mesei tocaţi mărunt mici
legături de leuştean, mărar, pătrunjel, busuioc şi cimbru. După ce fiertura a
dat de mai multe ori în clocot, adăugaţi verdeaţa tocată şi lasaţi-o la fiert
preţ de un minut. Adăugaţi usturoiul şi lăsaţi-l să dea un clocot, apoi
închideţi focul.
Cel mai
important este să răciţi rapid toată această fiertură într-un vas mai mare cu apă
rece pe care o tot împrospătaţi şi să depozitaţi saramura astfel răcită în
frigider. Altfel, în lipsa unor instrumente pentru selectarea câtorva bacterii (în
timp ce saramura susură şi fermentează la numai câteva ore după preparare) în
vederea creării unor anticorpi de luptă împotriva alterării acestui tip de
mâncare – vor fi fost zadarnice toate tăieturile, înţepăturile, zgârieturile, petele,
mirosurile menajere din palme şi tot aburul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu